Enthousiast bestuurslid fondsenwerving

Vind je ook dat alle kinderen meetellen en een gebrek aan geld geen reden mag zijn om een kind buiten te sluiten? Als bestuurslid fondsenwerving bij Leergeld kun je ervoor zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen!

Wat doet Leergeld?

Gemiste kansen als kind hebben levenslange gevolgen, vooral op het gebied van onderwijs. Stichting Leergeld Amsterdam wil daarom kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs meer kansen geven om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en om samen met andere kinderen mee te kunnen doen in vrije tijd en vooral op school. In Nederland groeien 378.000 kinderen in armoede op. Een deel daarvan wordt goed ondersteund door de gemeente. Leergeld Amsterdam richt zich op de groep van ca. 10.000 Amsterdamse kinderen die geen beroep op gemeentelijke voorzieningen kunnen doen of voor wie de gemeentelijke voorzieningen niet toereikend zijn en die door de hoge ouderbijdrage niet mee kunnen op schoolreis of die bijles nodig hebben om hun schoolachterstand in te halen.
Sinds de start van Leergeld Amsterdam eind 2017 is er een aanzienlijk bedrag aan fondsen en subsidies verworven. Om deze te behouden en nieuwe geldstromen aan te boren, is het bestuur op zoek naar een bestuurslid fondsenwerving.

Wat hebben we nodig?

In het bestuur -met een korte bestaansperiode- van vijf leden van Stichting Leergeld Amsterdam, zijn wij op zoek naar een zesde bestuurslid dat op inspirerende wijze samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers bij wil dragen aan de doelstellingen van de Stichting Leergeld Amsterdam, vooral het werven van fondsen en donateurs en het organiseren van fondswervende activiteiten. Hiervoor zoeken we een enthousiast bestuurslid fondsenwerving met een netwerk bij (familie)fondsen, bedrijven en/of particulieren.

Wij zoeken iemand die

 • Zich betrokken voelt bij de doelgroep en de doelen van Leergeld Amsterdam onderschrijft
 • Bestuurlijke ervaring heeft, bij voorkeur in een non-profitorganisatie.
 • Ervaring heeft met fondsenwerving onder verschillende (vermogende) doelgroepen
 • Bereid is het eigen netwerk te benaderen
 • Creatief is en mensen weet te inspireren en betrekken bij Leergeld Amsterdam
 • Goede communicatieve vaardigheden heeft, zowel voor intern als extern
 • Woont en/of werkt in Amsterdam of omgeving

Wat wij verwachten van het nieuwe bestuurslid

 • U gaat actief op zoek naar nieuwe donateurs
 • U legt en onderhoudt contact met particulieren, gemeente, bedrijven en fondsen
 • U levert input voor communicatiemiddelen, -vormen en -strategieĆ«n voor een-op-een fondsenwerving
 • U volgt landelijke en lokale ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving

De geschatte tijdsbesteding hangt af van de mate waarin u thuis bent op het gebied van fondsenwerving (ca 6-8 uur per week) en kan grotendeels naar eigen inzicht worden bepaald.

Ons aanbod

 • Een leuke en zinvolle functie te midden van een groep gemotiveerde vrijwilligers/mede-bestuurders.
 • Voldoening door het leveren van een bijdrage aan meer gelijke ontwikkelingskansen voor kinderen uit gezinnen die leven op of onder het bestaansminimum in Amsterdam.
 • Een vergoeding voor gemaakte onkosten en een aansprakelijkheidsverzekering.

Informeren en solliciteren

De werktijd is veelal zelfstandig te bepalen in overleg met de te bezoeken gezinnen. Trainingen vinden op wisselende tijden plaats. Inzet voor Leergeld minimaal 1 dagdeel per week.

Hoe kom je in aanmerking?

Herkent u uzelf in deze functie en heeft u interesse, neemt u dan contact op met:

beheerEnthousiast bestuurslid fondsenwerving