Leergeld Amsterdam heeft speciale aandacht voor de kinderen

van werkende armen en ongedocumenteerde gezinnen

Zowel kinderen van werkende ouders met een laag besteedbaar inkomen als kinderen van ongedocumenteerden komen veel te kort. Als je ouders werken en bijvoorbeeld een eigen zaak hebben, zijn ze vaak druk en hebben niet het besef dat er (te) weinig geld is. Te weinig geld zodat jij gewoon mee kan op schoolkamp of theaterles.

Ongedocumenteerde ouders hebben vaak angst dat het aanvragen van een bijdrage hun positie in gevaar brengt. De veiligheid van hun gezin. Hierdoor kom jij als kind vaak niet aanbod en heb je vaak te maken met de angst en vertwijfeling van je ouders.

Daarom deze aparte pagina op onze website. Om speciale aandacht te kunnen geven aan deze kinderen.

Dus ouders heeft u geen geld om de schoolspullen voor uw kind te betalen? Heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan? Of zou ze graag naar dansles willen of atletiek?

Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Zit u in de schuldhulpverlening? Dan kunt u voor schoolzaken: bijles, leermiddelen, fiets, laptop, etc. een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam. Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij onze partner stichting SINA.

Dat doe je eenvoudig door hieronder de link naar de aanvraag te volgen.

Inkomensgegevens

Wij zijn er voor mensen met weinig geld. Dat kan ook zo zijn omdat u door de Corona-crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft.

Als u een aanvraag bij ons doet moet aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kan bijvoorbeeld met: uw stadspas, uitkeringsspecificatie, inkomensverklaring van een intermediair of alle bankafschriften van de laatste drie maanden.

Een aanvraag doen

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan iemand uit uw omgeving of die u kan helpen. Bijvoorbeeld uw buren, een vriend of een familielid. Heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan ondersteunen vraag het op de school van uw kind(eren), uw huisarts, het maatschappelijk werk of een Ouder- en Kind adviseur. Er zijn vele intermediairs die u kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

beheerDoelgroepen