Ondersteuning nodig?

Heeft u geen geld om de schoolspullen voor uw kind te betalen? Heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan?

Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Zit u in de schuldhulpverlening? Dan kunt u voor schoolzaken: bijles, leermiddelen, fiets, laptop, etc. een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam.

Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij onze partner stichting SINA.

Vul het aanmeldformulier hieronder in voor al uw aanvragen

Bent u intermediair en doet u een aanvraag voor een gezin, zet uw contactgegevens en de naam van uw organisatie bij het veld opmerkingen.

Al uw aanvragen voor Leergeld Amsterdam verlopen via SAM&. U komt daardoor direct op de goede plek bij ons en onze partners terecht.

Aanmeldformulier

Inkomensgegevens

Wij zijn er voor mensen met weinig geld. Dat kan ook zo zijn omdat u door de Corona-crisis of een andere crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft.

Als u een aanvraag bij ons doet moet u aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kan bijvoorbeeld met: uw stadspas, een uitkeringsspecificatie, een inkomensverklaring van een intermediair of alle bankafschriften van de laatste drie maanden. Uw aanvraag gaat sneller als u deze gegevens gelijk meestuurt. Wilt u een inkomensverklaring laten opstellen dan vind u hier een format.

Een aanvraag doen

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan iemand uit uw omgeving of die u kan helpen. Bijvoorbeeld uw buren, een vriend of een familielid. Heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan ondersteunen vraag het op de school van uw kind(eren), uw huisarts, het maatschappelijk werk of een Ouder- en Kind adviseur. Er zijn vele intermediairs die u kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

saskia.tansOndersteuning nodig?