Ondersteuning nodig?

Heeft u geen geld om de schoolspullen voor uw kind te betalen? Is de scholierenvergoeding op. Heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan?

Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Zit u in de schuldhulpverlening? Dan kunt u voor schoolzaken: bijles, leermiddelen, fiets, laptop, etc. een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam.

Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij onze partner stichting SINA.

Vul het aanmeldformulier hieronder in voor al uw aanvragen

Sommige lagere scholen zorgen zelf voor de spullen voor uw kind. Kijk hier of uw school daarbij hoort. Zo ja dan doet u de aanvraag alleen bij uw school.

Bent u intermediair en doet u een aanvraag voor een gezin, zet uw contactgegevens en de naam van uw organisatie bij het veld opmerkingen.

Al uw aanvragen voor Leergeld Amsterdam verlopen via SAM&. U komt daardoor direct op de goede plek bij ons en onze partners terecht.

Aanmeldformulier

Inkomensgegevens

Wij zijn er voor mensen met weinig geld. Dat kan ook zo zijn omdat u door de Corona-crisis of een andere crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft.

Als u een aanvraag bij ons doet moet u aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kan bijvoorbeeld met: uw stadspas, een uitkeringsspecificatie, een inkomensverklaring van een intermediair of alle bankafschriften van de laatste drie maanden. Uw aanvraag gaat sneller als u deze gegevens gelijk meestuurt. Wilt u een inkomensverklaring laten opstellen dan vind u hier een format.

Een aanvraag doen

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan iemand uit uw omgeving of die u kan helpen. Bijvoorbeeld uw buren, een vriend of een familielid. Heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan ondersteunen vraag het op de school van uw kind(eren), uw huisarts, het maatschappelijk werk of een Ouder- en Kind adviseur. Er zijn vele intermediairs die u kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

saskia.tansOndersteuning nodig?