Ondersteuning nodig?

Heeft u geen geld om de schoolspullen voor uw kind te betalen? Is de scholierenvergoeding op. Heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan?

Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Zit u in de schuldhulpverlening? Dan kunt u voor schoolzaken: bijles, leermiddelen, fiets, laptop, etc. een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam.

Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij onze partner stichting SINA.

Vul een van de twee aanmeldformulieren hieronder in voor uw aanvraag van een laptop

Heeft u een stadspas en een laptop voor uw kind nodig, dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente. Als u niet voor een laptop van de gemeente in aanmerking komt, dan kunt u bij ons terecht.

Laptop voor basis onderwijs Laptop voor voortgezet onderwijs

Vul het aanmeldformulier hieronder in voor al uw andere aanvragen

Al uw aanvragen voor Leergeld Amsterdam verlopen via SAM&. U komt daardoor direct op de goede plek bij ons en onze partners terecht.

Aanmeldformulier

Inkomensgegevens

Wij zijn er voor mensen met weinig geld. Dat kan ook zo zijn omdat u door de Corona-crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft.

Als u een aanvraag bij ons doet moet aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kan bijvoorbeeld met: uw stadspas, uitkeringsspecificatie, inkomensverklaring van een intermediair of alle bankafschriften van de laatste drie maanden.

Een aanvraag doen

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan iemand uit uw omgeving of die u kan helpen. Bijvoorbeeld uw buren, een vriend of een familielid. Heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan ondersteunen vraag het op de school van uw kind(eren), uw huisarts, het maatschappelijk werk of een Ouder- en Kind adviseur. Er zijn vele intermediairs die u kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

beheerOndersteuning nodig?