Ondersteuning nodig?

Onderwijs thuis zonder laptop? Dat kan niet! Heeft u een stadspas, dan kunt u een laptop aanvragen bij de gemeente. Als u niet voor een laptop van de gemeente in aanmerking komt, u heeft geen stadspas, dan kunt u zelf het aanmeldformulier op deze pagina invullen voor een aanvraag voor een laptop bij Leergeld. Leergeld is in de kerstvakantie telefonisch niet bereikbaar. Aanmelden via het aanmeldfomulier kan wel. In het nieuwe jaar wordt uw aanmelding opgepakt.

Direct naar het aanmeldformulier

Heeft u geen geld om de schoolreis voor uw kind te betalen? Is de scholierenvergoeding op, maar heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan? Zit u in de schuldhulpverlening? Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Dan kunt u voor schoolzaken (leermiddelen, fiets, laptop, schoolreis, TSO, bijles etc.) een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam. Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij stichting SINA.

Inkomensgegevens

Als u uw kind(eren) wil aanmelden dan moet u wel kunnen aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kunt u aantonen met: een stadspas, een uitkeringsspecificatie, een inkomensverklaring van een intermediair of bankafschriften van de laatste drie maanden.

Als u door de Corona-crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft dan ontvangen wij graag uw bankafschriften van de afgelopen drie maanden met daarbij aangegeven welke inkomsten u in deze tijd misloopt. Leergeld rekent dan uw huidige besteedbaar inkomen uit met deze informatie.

Een aanvraag doen via deze website

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan uw burman/buurvrouw, een familielid of een intermediair om u te helpen.  Vraag het op de school van uw kind(eren), aan uw huisarts, bij maatschappelijk werk of aan een medewerker van het Ouder- en Kind-team.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

beheerOndersteuning nodig?