Ondersteuning nodig?

Heeft u geen geld om de schoolreis voor uw kind te betalen? Is de scholierenvergoeding op. Heeft uw kind nog geen fiets om naar school te gaan?

Zit u in de schuldhulpverlening? Is uw besteedbaar inkomen zo laag dat u nauwelijks kunt rondkomen? Dan kunt u voor schoolzaken (leermiddelen, fiets, laptop, schoolreis, bijles etc.) een aanvraag indienen bij Leergeld Amsterdam.

Voor huisraad (bed, kledingkast, werkplek) kunt u uw aanvraag indienen bij onze partner stichting SINA.

Onderwijs thuis zonder laptop? Dat kan niet! Heeft u een stadspas,
dan kunt u een laptop aanvragen bij de gemeente.

– Voor basisonderwijs: Klik hier
– Voor voortgezet onderwijs: Klik hier

Als u niet voor een laptop van de gemeente in aanmerking komt,
dan kunt u bij ons terecht. Vul het aanmeldformulier hieronder in voor uw aanvraag.

Direct naar het aanmeldformulier

Inkomensgegevens

Wij zijn er voor mensen met weinig geld. Dat kan ook zo zijn omdat u door de Corona-crisis juist in deze tijd geen of nauwelijks inkomsten heeft.

Als u een aanvraag bij ons doet moet aantonen dat u weinig geld heeft. Dit kan bijvoorbeeld met: uw stadspas, uitkeringsspecificatie, inkomensverklaring van een intermediair of alle bankafschriften van de laatste drie maanden.

Een aanvraag doen via deze website

Kunt u zelf de aanvraag doen, ga dan direct door naar het aanmeldformulier. Vindt u het invullen van het aanmeldformulier lastig of moeilijk, vraag dan aan iemand uit uw omgeving of die u kan helpen. Bijvoorbeeld uw buren, een vriend of een familielid. Heeft u niemand in uw directe omgeving die u kan ondersteunen vraag het op de school van uw kind(eren), uw huisarts, het maatschappelijk werk of een Ouder- en Kind adviseur. Er zijn vele intermediairs die u kunnen ondersteunen bij de aanvraag.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

beheerOndersteuning nodig?