Hoe gaat een aanmelding?

U kunt zelf uw vraag indienen of er hulp bij krijgen.

Aanmelden

U kunt middelen voor uw kind aanvragen in ons aanmeldformulier. Als dat lastig is kunt u hulp vragen op onze inschrijfuren of door een bekende of een intermediair vragen u te helpen.

Na ontvangst van uw aanmelding bellen we u op. Samen nemen we uw gegevens door en u kunt uw aanvraag toelichten. Als u alle vragen heeft beantwoord en een bewijs van uw inkomen heeft meegestuurd zijn we snel klaar. Anders moet dat alsnog. Als uw kind een stadspas heeft, dan stuurt u een kopie van de voor- en achterkant op. Zonder stadspas hebben wij andere inkomensgegevens nodig. Wij bekijken samen met u welke mogelijkheden van ondersteuning er voor uw kind(eren) zijn, welke u daarvan gebruikt heeft en welke er dan nog overblijven.

Welke gegevens hebben we van u nodig?

Om te kunnen beoordelen of u voor ondersteuning in aanmerking komt hebben wij verschillende gegevens van u nodig.

Voor het vaststellen van uw besteedbaar inkomen:

Stadspas van kind(eren) voor wie een aanvraag wordt ingediend.

Een uitkeringsspecificatie als u wel een uitkering heeft, maar geen stadspas.

Een inkomensverklaring van een intermediair als u bijvoorbeeld te maken heeft met ‘informele schulden’ of als u ‘ongedocumenteerd’ bent.

Lukt dit allemaal niet dan is een inkomenstoets mogelijk op basis van al uw Bankafschriften van de laatste drie maanden.

Huisbezoek

Is uw situatie ingewikkeld of heeft uw kind direct een bed of werkplek nodig? Maak dan een afspraak voor een huisbezoek. Dan komen we bij u langs en praten we samen over wat er nodig is. We bekijken met u welke mogelijkheden er zijn om u te helpen.

Behandeling van uw aanvraag

Hoe sneller u de gevraagde informatie aanlevert, hoe sneller wij voor u aan de slag kunnen gaan. Hoe sneller uw kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Na aanlevering van alle nodige informatie krijgt u een contactpersoon bij Leergeld. Die gaat voor u aan de slag om de middelen die uw kinderen nodig hebben gefinancierd te krijgen. Afhankelijk van wat u aanvraagt kan dat van twee weken tot twee maanden duren.

 

beheerWat gebeurt er met uw aanmelding?